Terug naar evenementen

Chuchotements Burlesques

  • Datum(s) en tijd(en): Donderdag 24 februari, 20u
  • Prijs: 5-15€
  • Plaats: Nice, Théâtre Francis Gag
CHUCHOTEMENTS-BURLESQUES-900×506
Terug naar evenementen

Burlesque Whispers – Aliréza Farhang

Compositie: Aliréza Farhang
Percussie: Wim Pelgrims & Elliott Harrison
Accordeon: Anthony Millet
Acteur en scenografie: Bruno Boulzaguet
Electronics: Centre Henri Pousseur


In dit project vervagen de grenzen tussen muziek, literatuur, schilderkunst, theater en choreografie en wordt een levendige en verrassende nieuwe podiumervaring gecreëerd.

CHUCHOTEMENTS BURLESQUES is een theatrale show die geluid, licht, beeld, woorden en fysieke gebaren rond muziek samenbrengt. De uitvoering van het werk is het resultaat van een proces van intense creatieve samenwerking en een artistieke zoektocht. Elke show is flexibel ontworpen en kan zich daarom aanpassen aan verschillende schilderachtige situaties.

Als onderdeel van het promotieonderzoek van componist Alireza Farhang naar de grafische weergave van geluid en muziek, werd een hybride notatie ontworpen om kunstenaars uit verschillende artistieke disciplines in staat te stellen een intuïtieve relatie op te bouwen met het lezen van de partituur. De enorme mogelijkheden die nieuwe technologieën bieden, geven het stuk een bredere dimensie dan een eenvoudige uitvoering van muziektheater. In de compositie CHUCHOTEMENTS BURLESQUES zijn muzikale intenties gebaseerd op niet-muzikale uitingen waarin het fysieke en visuele gebaar een belangrijke plaats inneemt.


Productie: HERMESensemble, in samenwerking met het Centre Henri Pousseur


Als onderdeel van het MANCA-seizoen van Cirm, Centre National de Création Musicale

Terug naar evenementen