Centrum voor onderzoek, productie en verspreiding van werken van elektronische muziek en in het bijzonder gemengde muziek

Activiteiten

Ondersteuning van culturele en artistieke activiteiten

Beurzen

Centrum Henri Pousseur verleent elk jaar verschillende opdrachten aan componisten van de Federatie Wallonië-Brussel en daarbuiten. Ze omvatten een compositiebeurs en laten componisten toe te komen werken in het Centrum.

Festival Images Sonores

Elk jaar presenteert het Centre Henri Pousseur zijn Festival Images Sonores, gewijd aan gemengde muziek, het geluidsuniversum waar akoestische geluiden een spannende dialoog aangaan met hun elektronische extensie. Tijdens dit festival worden verschillende concerten en presentaties gepresenteerd, die voortvloeien uit de activiteiten van het Centre Henri Pousseur op het gebied van onderzoek en pedagogie, in Luik, Brussel en in andere steden van de Federatie Wallonië-Brussel. Cultuurhuizen en verrassende plekken vormen het podium voor een breed spectrum aan muzikale creaties, performances en transdisciplinaire ontmoetingen, die zich richten tot een breed publiek.

Bekijk de website

Prijs Henri Pousseur

Sinds 2009 en om de twee jaar reikt Centre Henri Pousseur de prijs Henri Pousseur uit en beloont hiermee een jonge laureaat van een conservatorium van de Federatie Wallonië-Brussel. De prijs bestaat uit de creatie van een nieuw gemengd werk, en wordt ondersteund door een compositiebeurs. Tijdens het compositieproces wordt de laureaat ondersteund vanuit de expertise van het technische team van het Centre Henri Pousseur, dat ook instaat voor de creatie van de nieuwe compositie.

Meer informatie over de Prijs Henri Pousseur

Samenwerkingen en muzikale creaties

Plaats van experiment, uitwisseling en hedendaagse prestaties

Opgericht in 1970 op initiatief van Henri Pousseur en Pierre Bartholomée, heeft het Centre Henri Pousseur (voorheen “Centre de Recherches et de Formation musicales de Wallonie”J een voortrekkersrol gespeeld en is sinds zijn oprichting betrokken bij de productie en verspreiding van werken van elektronische muziek en in het bijzonder gemengde muziek.
Het Centre Henri Pousseur is een plaats van experiment, uitwisseling en hedendaagse prestaties en organiseert projecten van kunstenaars uit de Federatie Wallonië-Brussel, maar ook uit andere regio’s van het land en in het buitenland.

Een voortrekkersrol bij de productie en verspreiding van werken van elektronische en gemengde muziek

Het Centrum lanceert elk jaar verschillende opdrachten aan componisten uit de Federatie en uit het buitenland. Sinds 2009 reikt hij om de twee jaar de Henri Pousseurprijs uit aan een jonge laureaat van een Conservatorium van de Federatie Wallonië-Brussel.
Via eigen projecten, zoals het Festival “Images Sonores”, ondersteunt het Centrum de verspreiding van creaties die in zijn studio’s zijn gemaakt, zonder het repertoire te verwaarlozen.
De activiteiten van het Centrum Henri Pousseur worden uitgevoerd met [de hulp van de Federatie Wallonië-Brussel [Directoraat-generaal Cultuur, Afdeling Muziek].